Korte Consulten @Ananda

Helende Geluiden

Buddha Dance

 

 Interactieve lezing over Ayurvedische constitutieleer


Spreker: Maaike Soetermans
Datum: Zondag 11 maart 2018
Tijd: 14.00 - 16.30 (inloop vanaf 13.30)
Locatie: Bibliotheek Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, Haarlem
Entree: € 15,- in voorverkoop en € 17,50 aan de deur

Kaarten in voorverkoop zijn verkrijgbaar in de winkel (Gierstraat 8) of hier online.


 

Ben je op zoek naar een manier van eten dat bij jou past? Maar zie je soms in voedingsland door de bomen het bos niet meer? Heb je misschien (vage) gezondheidsklachten? Wil je jouw unieke levensstijl bewust vormgeven en volledig uitdrukking geven aan wie jij bent als mens?

Ayurveda kan je hierbij helpen. Deze oude gezondheidsleer uit India barst van praktische kennis! Ontdekt je constitutietype (jouw unieke stofwisselingstype) en krijg meer inzicht in hoe jij in elkaar steekt.

De basis van dit zelfzorg model is de elementenleer, wat gestoeld is op het principe dat ieder mens een unieke combinatie heeft van de elementen zoals aarde-water, vuur en lucht-ether.

In de lezing komen aan bod:
● Een introductie van ayurveda
● De psychologische en fysieke kenmerken van de drie typen
● Welke levensstijl en zelfzorg geschikt is per type
● Specifieke voedingsadviezen toegespitst per type
● Hoe leven naar jouw element helpt om invulling te geven aan bewust leven en ontwikkeling van een spiritueel bewust-zijn

Ontdek in de lezing tot welk type jij behoort. En, herken wanneer jouw elementencombinatie uit balans is. Welke klachten dat geeft en hoe kun je dit herstellen? Krijgt meer inzicht in de natuurlijke verschillen van mensen; hoe het kan dat de één snel dik wordt, de ander is gebouwd als een atleet en wéér een ander blijft altijd mager.
Of waarom de één bij stress op tilt slaat, en het voor de ander onontbeerlijk is!
Kom erachter voor welke specifieke kwalen elk type gevoelig is en welke voeding goed is voor jou, en waarom.

Laat je inspireren tijdens deze lezing, hoe leven naar je persoonlijke constitutie een relatief simpele weg is om uiting te geven aan je unieke kwaliteiten als mens. 


 

Over Maaike 

Maaike Soetermans is natuurdiëtist en begeleid mensen met op maat gemaakt voedingsadvies (zowel online als ‘live’) in haar praktijk. De ayurvedische constitutieleer vormt de basis van haar adviezen. Dit wordt aangevuld met diepgaande onderzoeken zoals bijvoorbeeld bloedtesten of een darm check. Daarnaast schrijft Maaike artikelen en geeft zij lezingen.

De werking van het menselijk lichaam en de eenheid die het vormt met de geest, boeit Maaike vanaf kinds af aan. De natuur is voor haar een oneindige inspiratiebron. De combinatie van lekker én gezond eten, dat is waar Maaike van geniet. Voeding is voor haar veel méér dan eten alleen. Zo heeft ze een grote passie voor dans en beweging en is gek op duurzame landbouw zoals permacultuur.

Naast voeding bestudeerd Maaike ook kruidengeneeskunde en werkt graag met plant medicijnen. Zelfontplooiing en -verwezenlijking is waar ze het voor doet. De laatste jaren is ze haar bewustzijn aan het ontdekken en ontwikkelen door middel van verschillende vormen van meditatie. Zie voor meer informatie Maaike haar website.