Boeken top 10 Ananda

Voor alle spirituele initiatieven in Haarlem!

Vind ons!

 

 Interactieve lezing over Ayurvedische constitutieleer


Spreker: Maaike Soetermans
Datum: Zondag 11 maart 2018
Tijd: 14.00 - 16.30 (inloop vanaf 13.30)
Locatie: Bibliotheek Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, Haarlem
Entree: € 15,- in voorverkoop en € 17,50 aan de deur. 20% korting op vertoon van HaarlemPas. 

Kaarten in voorverkoop zijn verkrijgbaar in de winkel (Gierstraat 8) of hier online.


 

Ben je opzoek naar een manier van eten dat bij jou past? Maar zie je soms in voedingsland door de bomen het bos niet meer? Heb je misschien (vage) gezondheidsklachten? Wil je jouw unieke levensstijl bewust vormgeven en volledig uitdrukking geven aan wie jij bent als mens?

Ayurveda helpt hierbij. Deze oude gezondheidsleer uit India barst van praktische kennis! Ontdekt je constitutietype (jouw unieke stofwisselingstype) en krijg meer inzicht in hoe jij in elkaar steekt.

In de lezing komt aan bod:
● Introductie van ayurveda
● Psychologische en fysieke kenmerken van de drie typen
● Welke levensstijl en zelfzorg je welzijn verbeterd en behoudt
● Hoe leven naar jouw element je spirituele bewust-zijn ondersteunt en ontwikkelt
● Specifieke voedingsadviezen passend bij jou en je constitutietype

Krijgt meer inzicht in de natuurlijke verschillen van mensen. De basis van dit zelfzorgmodel is de elementenleer. Ayurveda gaat er vanuit dat ieder mens een unieke combinatie heeft van de elementen aarde-water, vuur en lucht-ether.

Kom erachter voor welke specifieke kwalen elk type gevoelig is. Je leert welke klachten dat geeft en waarom. Herken tevens wanneer jouw elementencombinatie uit balans is en hoe je dit kunt herstellen door middel van passende voeding.

Laat je inspireren tijdens de lezing, hoe leven naar je persoonlijke constitutie een relatief simpele weg is om uiting te geven aan je unieke kwaliteiten als mens.     


 

Over Maaike 

Als natuurdiëtist help ik mensen gezonder te eten met op maat gemaakt voedingsadvies (zowel online als ‘live’) in mijn praktijk. De ayurvedische constitutieleer vormt de basis van mijn adviezen. Dit wordt aangevuld met diepgaande onderzoeken, zoals bijvoorbeeld bloedtesten of een darmcheck. Voeding op maat klinkt eenvoudig, maar is de kern waar alles om draait.

De werking van het menselijk lichaam en de eenheid die het vormt met de geest, heeft me altijd geboeid. Het verwonderd me, hoe het kan dat de één snel dik wordt, de ander gebouwd is als een atleet en wéér een ander altijd mager blijft. Waarom slaat de één op tilt bij stress, en is het voor de ander onmisbaar? Voeding is veel méér dan eten alleen. De combinatie van lekker én gezond eten, dat is waar ik van geniet.

Naast voeding bestudeer ik ook kruidengeneeskunde en werk ik graag met plant medicijnen. Informatie deel ik met artikelen in de pers en door lezingen te geven. Daarnaast ben ik een vast redactielid van www.natuurdietisten.nl.

Een quote van Hippocrates (‘vader der medicijnen’ genoemd) blijft actueel en even inspirerend:

‘Let food be your medicine, and medicine your food’.

Ik kijk uit naar een mooie, leerzame middag samen! Zie voor meer informatie mijn website.