Boeken top 10 Ananda

Voor alle spirituele initiatieven in Haarlem!

Vind ons!

Moederdagconcert van Unicorn

                                 "Een middag Keltische folk, Klezmer en Bluegrass"


Datum
: Zondag 13 mei 2018
Tijd: 15.00 - 17.00 (inloop vanaf 14.30, uitloop tot 17.30)
Locatie: Het Lichthuis, Vergierdeweg 456, Haarlem
Entree: €15,00 aan de deur, voorverkoop €12,50 en bij Haarlem Pas/CJP €10,00 (op vertoon van pas).

Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar in de winkel van Ananda(Gierstraat 8) of via de website van Helende Geluiden. Komt allen! De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland.

Een middag Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke fašade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen. 

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al ruim 20 jaar het kloppende hart van Unicorn.
Geruime tijd daarvoor was John Kuiper een graag geziene folk artiest in de Haarlemse folkscene samen met Pierce Hayman.

Tegenwoordig fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer om hem heen Jolanda is woonachtig in Haarlem en een bekende naam voor veel Haarlemmers. In ieder geval stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden met folk en fun in het Lichthuis te Haarlem.

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals. De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in het Lichthuis met zangeres Jolanda Traarbach en violiste Erna Sommer aantreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) .

Inmiddels heeft de band vier cd’s op haar naam staan, waarvan “A new Horizon” en de recentste cd “Destination unknown” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten. Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en voluit genieten. De band vormt een eenheid, die je zelden tegen komt. Mis het niet; en dus van harte welkom !

Er worden op deze dag speciaal omdat het Moederdag is liedjes uitgezocht met moeder als thema.

Voor meer informatie en online ticketverkoop zie hier.

Dit concert wordt georganiseerd door Helende Geluiden i.s.m. Ananda Nieuwetijdswinkel.