Boeken top 10 Ananda

Voor alle spirituele initiatieven in Haarlem!

Vind ons!

Workshop Bellydance "De Chakra's Dansen"


       
                                                Deze workshop is helaas geannuleerd!


Workshopleider
: Amira
Datum: Zondag 10 juni 2018
Tijd: 14.00 - 17.00 (inloop vanaf 13.30)
Locatie: Kapel in het Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, Haarlem
Entree: Deze workshop is helaas geannuleerd!

 

De Chakra's Dansen

Een buikdans workshop is een geweldige manier om je te verbinden met de vrouwelijke energie in jezelf. Het is een heerlijke middag voor vrouwen, vriendinnen en collega's.

Enthousiaste mannen moeten wij deze keer helaas teleurstellen: jullie nodigen we graag op een ander moment uit, deze middag is echt voor vrouwen en voor het bevestigen van je Vrouw-Zijn bedoeld.

Voordat we beginnen met de workshop hangt er altijd een ietwat lollige sfeer, maar wanneer we eenmaal bezig zijn dan zie ik de aanwezigen zich altijd verbazen over wat zij allemaal met hun lichaam kunnen doen! Dat vind ik keer op keer geweldig om te ervaren, want de kracht van het buikdansen en de kracht van de vrouw wordt nog steeds vaak onderschat.

De middag beginnen wij met een stukje geschiedenis en de theorie van het buikdansen. Welke instrumenten en muziek worden er van oudsher gebruikt (zowel in de Arabische als in de Egyptische traditie), welke belangrijke musici hebben geholpen met het vormen van het buikdansen zoals wij het nu kennen en in welke stijlen wordt er zoal gedanst.
Hierna gaan we aan de slag met de praktijk en wordt er daadwerkelijk gedanst!
De deelnemers studeren een mooie choreografie in, waarbij er ruim aandacht wordt besteed aan de verschillende ritmes en bewegingen en natuur het plezier van het dansen.
Daarnaast is het mogelijk om met behulp de bewegingen bepaalde chakra's te openen en ook daarop zullen wij ons tijdens het dansen richten. Want wat is er nu fijner dan de energie te laten stromen in lijf en chakra's tijdens het dansen?

Met behulp van heerlijke muziek en sluiten we af met de ingestudeerde choreografie en maken wij er een bijzondere en gezellige middag van!



 

Over Amira 

Ik ben 17 jaar geleden begonnen met buikdansen in Chili. Mijn specialisaties zijn de Egyptische stijl, Folklore en de (traditionele) Oosterse stijl. 
Ik heb het geluk gehad onderwezen te worden door de beste Egyptische instructeurs en reis nog altijd met regelmaat naar Egypte om op de hoogte te blijven van de nieuwste dansstijlen. 

Ik werk vanuit de filosofie dat iedereen kan leren buikdansen met behulp van de juiste methoden. De leeftijd of het type lichaam dat je bezit maakt hierbij niet uit
Dat maakt buikdansen voor mij zo mooi.

Het is er voor iedereen en geeft dat "tribe" gevoel waar men in deze tijd nu juist zo naar op zoek is. www.amirahaarlem.nl